19:00

Stene IF

Referat: Frövi IK - Stene IF

Frövis första förlust på hemmaplan.
Hemmamatchen mot Stene IF blev inte Frövis match. Vi börjar matchen ängsligt och känslan är att vi är rädda att göra misstag vilket medför passivt och orörligt spel. I matchminut 15 får Stene sin tredje hörna och denna är från vänster. Hörnan slås mot främre stolpen och bollen går via någon spelare högt upp i luften med en bollbana som letar sig mot bortre stolpen och det vill sig inte bättre än att bollen letar sig i mål via fröviben - domaren dömer målet som självmål. En jobbig start. Det är inget bra spel överlag på Fröjevis konstgräsplan och vårt spel är inte det bästa. Vi spelade ihop till endast två hörnor i första vilket inte är likt Frövi. I minut 35 får Jonas ett skottläge i offensivt läge och får iväg ett bra skott som går mot målvaktens bortre hörn men målvakten gör en mycket fin räddning - var vår bästa chans i första. Med 5 minuter kvar av första halvlek tappar vi bollen lite väl enkelt och bollen hamnar hos en omarkerad spelare som 10 meter utanför straffområdet prickskjuter in 0-2 i LInus högra hörn. Två minuter senare lyfter Stene bollen mot anfallet och i en duell blir Oscar varnad för tufft spel. Pausen efter 45 minuter var välbehövlig och ingen i FIK var nöjd.
I andra halvlek presterar vi bättre än första men vi är inte nöjda. Gurra slår i matchminut 53 ett fint högerinlägg som Johannes nickar över. 2 minuter senare får Lilja gult kort för tufft spel. i Minut 60 rusar Linus ut och hamnar i en duell med en motståndare som knäar Linus så illa att han måste utgå pga skada (endast frispark från domaren...). Anton ställer sig i mål sista halvtimmen och gör det bra. I minut 65 kommer Danne i friläge mot utrusande målvakt och i duellen dömer domaren frispark till målvakten (?) och gult kort till Dannne. Efter 67 spelade minutrar får vi en frispark som Rasmus slår in mot straffområdet, bollen hamnar hos Johannes som nickar mot mål men målvakten är med och räddar utan problem. Med en kvart kvar av matchen spelar vi till oss en hörna från höger med efterföljande tumult där Johannes får gult kort för snack. Hörnan slås och FIK är nära att reducera men en utespelare i Stene tar bollen med handen och domaren blåser straff efter att ha pratat ihop sig med linjedomaren (gult kort för handbollsspelet men kanske borde ha varit rött enligt regelboken). Rasmus slår straffen i mål via målvaktens högra stolpe -- 1-2 nu har vi vitring. När man går för kvittering blir det ofta luckor och i minut 82 sticker Stene upp vilket de inte gjorde så ofta i andra och tyvärr så blir det 1-3 i detta anfall. En minut efter Stenes tredje mål åker Lilja på sitt andra gula kort (tog bollen med hand) och får rött vilket medför utvisning. Med 10 spelare på plan jagar vi reducering men lyckas inte.